Bodyscan 2019-01-31T21:29:45+00:00

Bewustwording
Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Dat weten we allemaal. Er kunnen gebeurtenissen in je leven zijn (geweest) die ervoor zorgen dat je lichaam en/of geest op bepaalde gebieden uit balans is. Door middel van de unieke Bodyscan van Vitaveld uit Zwitserland kan ik zien waar bij jou het evenwicht verstoord is en met een behandeling kunnen we deze verstoringen aanpakken. Uiteraard krijg je daarbij een gedegen voedingsadvies en waar nodig suppletie.

APK voor je lichaam
Een bodyscan is als een APK-keuring voor je auto. Het brengt je gezondheid in beeld. Hoe? We hebben het over een uniek meetsysteem, ontworpen en ontwikkeld in Zwitserland, maar sinds 1993 werken ook artsen en therapeuten in Europa met dit systeem. De ervaringen zijn verbluffend positief. In mijn praktijk is het inmiddels ook mogelijk om een bodyscan te krijgen. Het meetsysteem meet op nauwkeurige en veilige wijze de energetische structuren van het lichaam. Dit gebeurt door middel van elektromagnetische frequenties die het lichaam doorgezonden worden. In een vroeg stadium zijn verstoringen in het lichaam te signaleren, voordat de lichamelijke klachten aan de orde zijn. De klachten worden opgespoord en verborgen verstoringen kunnen vroegtijdig worden behandeld.

Verborgen verstoringen
Verstoringen worden in duidelijke grafieken via een 3D-presentatie getoond. Je kunt dus zelf zien waar je lichaam in disbalans is. Deze disbalansen kunnen direct door het apparaat worden behandeld. Stel: er is sprake van een kleine verstoring, veroorzaakt door een toxine (gif). Dan zullen alle krachten in het lichaam met elkaar samenwerken om weer een balans te vinden en de schade te herstellen. Een zwak orgaan of systeem dat niet goed werkt veroorzaakt niet altijd direct bepaalde symptomen. Maar, als verborgen verstoringen verborgen en onbehandeld blijven kunnen zij op termijn leiden tot vermindering van de veerkracht van je lichaam. Het gevolg? Chronische klachten. Voorkomen is beter dan genezen!

Aanwezige verstoringen
Ook bij aanwezige symptomen is het verstandig om inzicht te hebben in je lichamelijke gezondheidstoestand om de juiste behandeling te kunnen starten. Elk organisme heeft een eigen reactiepatroon. Elk deel van je lichaam, gezond of ziek, laat een geheel eigen reactiepatroon zien op prikkels van buitenaf. Op grond van die reacties kunnen waardevolle conclusies worden getrokken over de huidige gezondheidstoestand en het functioneren van de onderzochte organen en systemen. De meetresultaten leveren een schat aan informatie op ten aanzien van de energetische toestand van alle organen en systemen van het lichaam. Denk hierbij aan organen als nieren, longen en het hart, en systemen als het spijsverterings- en immuunsysteem.

Auto-immuunziektes
Sommige chronische ziektes zijn auto-immuunziektes. Deze aandoeningen zijn helaas niet te verhelpen, maar we kunnen wel dankzij APS-behandeling meer energie vrijmaken, waardoor mensen zich fitter gaan voelen. Onder meer bij MS-patiënten zijn mooie resultaten geboekt, kijk maar eens op www.apstherapy.nl.

Hoe gaat een meting?
Via twee elektroden, geplaatst op je enkels of polsen, wordt je verbonden met het Vitatec Global Diagnostics-apparaat. De meting is geheel pijnloos. Binnen slechts 8 minuten voert het apparaat een meting uit. De meetresultaten worden direct grafisch weergegeven op de computer. Dit wordt herhaald om de resultaten te verifiëren. Om deze reden is de meting nauwkeurig en betrouwbaar. Na de meting bespreken we de diagnose. Daarna kan je ervoor kiezen om een behandeling te ondergaan waarmee we de grootste disbalansen in je lichaam herstellen. Dit gebeurt met hetzelfde apparaat. Naast de meting, diagnose en behandeling krijg je orthomoleculair voedings- en suppletieadvies zodat je in het dagelijks leven ook je voedingspatroon kunt aanpassen voor een betere gezondheid.

Benieuwd naar de gezondheidstoestand van je lichaam? Neem dan contact met mij op voor een preventieve check-up met de bodyscan.