Ervaringen 2019-02-06T21:32:56+00:00

Ongedwongen sfeer

Hallo, mag ik mij even kort aan je voorstellen? Ik ben naast moeder van drie geweldige kinderen ook nog Wendy van Leijenhorst en echtgenoot van een lieve man die vrachtwagenchauffeur is. Al met al een gezellig, maar ook druk bestaan. Werken als moeder is dan een hele uitdaging. Toch was de behoefte om iets voor mijzelf te hebben altijd wel aanwezig. Toen kwam Forever Living op mijn pad… En dat veranderde alles, in heel positieve zin!

Ik vind het echt heerlijk om vanuit huis te kunnen werken, en zelfs als de kinderen vakantie hebben kan ik gewoon mijn werk doen, zonder dat zij daar last van hebben. Het is echt uitstekend te combineren. En mijn klanten? Die waarderen de ongedwongen huiselijke sfeer aan de keukentafel enorm. Zodra er meer persoonlijke zaken besproken moeten worden spreek ik ’s avonds af. Kortom, ik geniet elke dag van mijn ‘werk’ als fbo-er!

180 graden gedraaid

Met een studie aan de Hoge Hotelschool in Den Haag begon ik, Eefke Fermin, in de gastvrijheidsindustrie. Mijn interesse lag namelijk altijd bij mensen: ik werkte als recruiter in de corporate wereld en vervolgens als HR Manager in de IT-sector. Het werk op zich vond ik interessant, echter het werken voor een werkgever niet. Ik heb altijd de droom gehad om ‘iets’ voor mezelf te starten. Maar wat? En hoe? Ik wist dat je als eigen ondernemer altijd hard moet blijven werken om je zaak draaiende te houden. Dit hield in dat ik geen tijd voor andere dingen zou overhouden. Ik moest op zoek naar een andere mogelijkheid.

Gedurende mijn fulltime job had ik altijd het gevoel van weekend naar weekend te leven. Mijn zoontje Noah was nog maar tien maanden oud en ik zag hem erg weinig. Ik was 26 jaar en vroeg mezelf af: ‘Ga ik dit op deze manier de rest van mijn leven doen?’ Nee, dat wil ik niet! Maar…wat dan wel? Mijn wens: mijn eigen tijd indelen om de dingen heen die ik zelf belangrijk vind en niet andersom. Ook belangrijk: geen verantwoording afleggen als ik thuis met een ziek kind zit. En het allerbelangrijkste: de ontwikkeling van mijn kinderen kunnen meemaken. Dat betekent dus niet alleen na werktijd, maar ook spontaan op een zonnige dinsdagochtend naar de dierentuin gaan.

Inmiddels heb ik samen met mijn man Ramphy twee kinderen, Noah uit 2014 en zijn kleine zusje Elena uit 2016. Een jong gezin! Daarnaast hebben wij een succesvolle business opgebouwd die ons de vrijheid en flexibiliteit geeft om veel meer uit het leven te halen dan hiervoor mogelijk was. Eigen baas, wat betekent dat IK de business run in plaats van dat de business MIJ runt. De valkuil van eigen ondernemer zijn is altijd hard werken. Bij FLP betekent zelfstandig ondernemen iets anders: ik heb de mogelijkheid op zelf te bepalen wanneer ik werk, met wie ik werk en waar ik werk. Dat voelt zo enorm vrij!

Het is inmiddels eind 2018: ik werk ruim 3,5 jaar als business partner voor FLP. Ons leven is 180 graden gedraaid, uiteraard in positieve zin. Naast dat ik ruim vijf keer meer verdien dan gedurende mijn tijd als HR Manager (met flinke en groeiende bonussen) heb ik mezelf op persoonlijk vlak flink ontwikkeld. Ik leerde veel nieuwe mensen kennen, mensen waarmee goede vriendschappen zijn ontstaan. Ongelooflijk hoe wij meerdere mensen hebben kunnen helpen om hun dromen ook waar te maken. Zij wilden ook zelfstandig ondernemer worden, maar wisten niet hoe. Nog mooier om te zien is hoe ook zij zichzelf weer hebben ontwikkeld. Het voelt ongelooflijk dankbaar hieraan te hebben bijgedragen door middel van persoonlijke begeleiding en trainingen die wij verzorgen.

Grootste pre: eigen tijd indelen

In augustus 2016 benaderde Gerrine mij, ze wilde me iets vertellen zo zei ze. Wat ik te horen kreeg, was informatie over de business van FLP. Ze hoefde niet lang te vertellen, want ik was meteen enthousiast. Wat enorm hielp, was dat ik sommige producten al jaren gebruikte. Wist ik veel dat FLP zo een uitgebreid assortiment had van Aloë Vera-dranken en supplementen…

Gerrine heeft me heel prettig geholpen met de opstart van de business. We hadden heel makkelijk contact, via app of telefoon. Ik werd steeds enthousiaster. Het mooiste vond (en vind) ik dat ik mijn medemens er mee help. Zijn of haar gezondheidsproblemen werden draaglijk of verdwenen!  Natuurlijk zijn er dagen geweest dat ik er naar mijn idee te druk mee was. Ik nam gewoon wat gas terug, dat is het mooie van FLP. Altijd mijn eigen ‘werktijd’ indelen.

Inmiddels ben ik twee jaar verder. Spijt om met FLP-producten te werken? Geen moment. Ook in mijn werk als verloskundige kan ik veel van mijn cliënten net dat extra bieden wat soms zo nodig is of kan zijn.